O nás

Slovenská konzerváreň s tradíciou a kvalitou

Konzervárenstvo má v podtatranskom regióne dlhoročnú tradíciu. Prvá písomná zmienka siaha až do roku 1931. Po znárodnení bývalého podniku TATRA-továreň nastalo obdobie zmien vo výrobnom programe. Rozširuje sa sortiment výrobkov na mäsové nátierky, cestovné občerstvenie a hotové jedlá. Prvú výrobu známej nátierky PALI sme spustili v septembri 1984 a v marci 1985 vznikla dodnes na Slovensku najpredávanejšia omáčka na špagety MORCA-DELLA. Aj tieto výrobky dodnes prispievajú k obratu spoločnosti TATRAKON, ktorý ročne presahuje 9 000 000 EUR.

Sortiment výrobkov pozostáva z mäsových konzerv, zeleninových nátierok, výrobkov z rýb, hotových jedál a cereálií. Portfólio tvorí 120 druhov výrobkov. Medzi najpredávanejšie produkty TATRAKONU patria nátierky Pali, Májka či známa omáčka na špagety Morca-della. Okrem klasických produktov sa v sortimente spoločnosti nachádzajú aj prémiové rady. Spoločnosť TATRAKON trvalo podporuje poľnohospodárstvo v živočíšnych i rastlinných komoditách tým, že nakupuje suroviny predovšetkým slovenského pôvodu. Cieľom je uspokojiť požiadavky agropotravinárskeho trhu na bezpečnosť, kvalitu, pôvod a tradíciu príslušných surovín a výrobkov. V roku 2019 firma získala medzinárodné ocenenie Best Buy Award v kategórii nátierky.

V posledných rokoch sa v spoločnosti preinvestovali značné finančné prostriedky na modernizáciu výrobných zariadení, zdokonalenie technologických postupov a inováciu výroby. Spoločnosť TATRAKON spol. s r.o., Poprad sa stala ako prvá konzerváreň na Slovensku v roku 2001 držiteľom certifikátu EN ISO 9001: 2000 vrátane návrhu a vývoja. Pri vstupe do Európskej únie spoločnosť splnila prísne požiadavky a bolo jej pridelené identifikačné číslo SK 611 ES pre výrobu pasterizovaných a sterilizovaných mäsových výrobkov v hermeticky uzavretých obaloch, ich skladovanie a uvádzanie na trh.

Spoločnosť TATRAKON sa stala víťazom piateho ročníka súťaže Zamestnávateľ ústretový k rodine 2005, v kategórii Rovnosť príležitostí žien a mužov, organizovanej pod záštitou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

V roku 2007 získala spoločnosť ďalšie ocenenie, stala sa víťazom súťaže Národnej ceny Slovenskej republiky za kvalitu podľa modelu výnimočnosti EFQM.

Zdravotná bezpečnosť produktov je jedným z prvoradých cieľov spoločnosti. V roku 2016 získala firma TATRAKON  certifikát FSSC 22000 (Food Safety System Certification).

V spoločnosti TATRAKON bol v decembri 2017 vykonaný recertifikačný audit podľa normy EN ISO 9001:2015 a spoločnosť získala certifikát platný na ďalšie tri roky.

.