Slovenská konzerváreň s tradíciou a kvalitou

Konzervárenstvo má v podtatranskom regióne dlhoročnú tradíciu. Prvá písomná zmienka siaha až do roku 1931. Po znárodnení bývalého podniku TATRA-továreň nastalo obdobie zmien vo výrobnom programe. Rozširuje sa sortiment výrobkov na mäsové nátierky, cestovné občerstvenie a hotové jedlá.

Prvú výrobu známej nátierky PALI sme spustili v septembri 1984 a v marci 1985 vznikla dodnes na Slovensku najpredávanejšia omáčka na špagety MORCA-DELLA. Aj tieto výrobky dodnes prispievajú k obratu spoločnosti TATRAKON, ktorý ročne presahuje 9 000 000 EUR.

Sortiment pozostáva z  mäsových konzerv, hotových jedál a cereálií. V posledných rokoch sa v spoločnosti preinvestovali značné finančné prostriedky na modernizáciu výrobného zariadenia, zdokonalenie technologických postupov, inováciu výroby.

Spoločnosť TATRAKON, spol. s r.o., Poprad sa stala ako prvá konzerváreň na Slovensku v roku 2001 držiteľom certifikátu EN ISO 9001: 2000 vrátane návrhu a vývoja. Pri vstupe do Európskej únie spoločnosť splnila prísne požiadavky a bolo jej pridelené identifikačné číslo SK 611 ES pre výrobu pasterizovaných a sterilizovaných mäsových výrobkov v hermeticky uzavretých obaloch, ich skladovanie a uvádzanie na trh.

Spoločnosť TATRAKON sa stala víťazom piateho ročníka súťaže Zamestnávateľ ústretový k rodine 2005, v kategórii Rovnosť príležitostí žien a mužov, organizovanej pod záštitou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

V roku 2007 získala spoločnosť ďalšie ocenenie, stala sa víťazom súťaže Národnej ceny Slovenskej republiky za kvalitu podľa modelu výnimočnosti EFQM.

V roku 2011 získala firma TATRAKON podľa medzinárodného štandardu certifikát IFS (International Food Standard).

Výrobky spoločnosti TATRAKON získavajú každým rokom ďalšie ocenenie - národnú Značku kvality SK za splnenie nadštandardných kvalitatívnych ukazovateľov ako napríklad Májka zlatá rada, Pali zlatá rada, Gazdovská pochúťka, Tatárska zmes, Chilli tousty, Salato Primavera, Pali a MORCA-DELLA.

Značka kvality SK sa udeľuje poľnohospodárskym a potravinárskym produktom už dvanásť rokov. Spoločnosť TATRAKON bola jednou z prvých organizácií, ktorá sa zapojila do národného programu podpory domácich poľnohospodárskych výrobkov a potravín. Jej cieľom je zabezpečenie informácie spotrebiteľom o kvalite a bezpečnosti domácich potravín a podpora spotreby domácej potravinovej produkcie. Garantom Národného programu podpory poľnohospodárskych  produktov a potravín je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.

Naša spoločnosť TATRAKON sa zapojila do tohto programu už v roku 2005 a dosiaľ získalo ocenenie Značku kvality SK 37 druhov výrobkov, z toho 34 ocenení je na konzervy a 3 ocenenia na extrudované cereálne výrobky. Výrobky musia byť vyrobené z 75% surovín domáceho pôvodu, musia byť zdravotne bezpečné, musia spĺňať kvalitatívne parametre a musí byť dodržaný technologický postup.

V roku 2014 bola udelená Značka kvality SK 6 výrobkom:

  • Salato Salsa kurací šalát s paprikou a paradajkovým pretlakom - novinka,
  • Salato Pikant kurací šalát s kukuricou, fazuľou a feferónmi - novinka,
  • Lahôdkový bravčový krém Májka,
  • Pečeňový syr - novinka,
  • Gazdovská tlačenka - novinka,
  • Šunková pena Paľko - novinka.

 

V roku 2015 bola udelená Značka kvality SK týmto výrobkom: 

  • Boloňská omáčka
  • Májka s kačacou pečeňou
  • Morca-della omáčka na špagety Vegetarián
  • Divinová nátierka s brusnicami prémium - novinka
  • Divinová nátierka s cesnakom prémium - novinka
  • Šunkový nárez prémium - novinka
  • Bravčové mäso vo vlastnej šťave prémium - novinka
  • Husacia nátierka prémium - novinka
  • Gazdovské údené koleno prémium - novinka
  • Prešporská nátierka mäsovo-zeleninová - novinka
  • Kuracie prsia vo vlastnej šťave - novinka
  • Omáčka Funghi šampiňónová omáčka - novinka

 

Zdravotná bezpečnosť produktov je jedným z prvoradých cieľov spoločnosti. V roku 2016 získala firma TATRAKON  certifikát FSSC 22000 (Food Safety System Certification). 

Spoločnosť TATRAKON trvalo podporuje poľnohospodárstvo v živočíšnych i rastlinných komoditách tým, že nakupuje suroviny predovšetkým slovenského pôvodu. Cieľom je uspokojiť požiadavky agropotravinárskeho trhu na bezpečnosť, kvalitu, pôvod a tradíciu príslušných surovín a výrobkov.

 

PREVÁDZKA

CERTIFIKÁTY